Thursday, November 22, 2018

Kategorizimi i politikanë-hajdutëve

Shkruan: Gëzim Saraçi Në Kosovë, politikanë-hajdutë ka shumë. Secili politikan-hajdut vodhi e vjedh në mënyrën e tij, por që secili i takon një kategorie e...

Mohimi i gjuhës, kulturës, historisë dhe figurave kombëtare shqiptarenë shërbim të propagandës serbe

Referencat që citohen më poshtë janë të mjaftueshme, për t’u bindur se Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Serbisë dhe Akademia e Shkencave...

Klientelizmi partiak, armik i zhvillimit

Shkruan: Valon Murati 1. Zhvillimi i pluralizmit në Kosovë, sidomos prej vitit 2000 e këtej, përveç shumë karakteristikave të tjera, është përcjellë edhe me klientelizëm....

Letër bashibozukëve

Shkruan: Enver Hasani Nenet ventil të dy kushtetutave, asaj të Vajmarit dhe Kushtetutës së Kosovës, VLAN-i dhe debarbarizimi i skenës politike kosovare.   Në një konferencë për...

PSDK-ja oficiele nuk është as e ish nismëtarëve, e as e “pronarëve” të rinj,...

Shkruan: Fadil Maloku  1. Që në fillim me duhet ta sqaroj për publikun, se përse dështoj, Projekti dhe modeli i ofertës socialdemokrate në Kosovë, në...

Koha që të pensionohen, lidershipat shqiptar

Shkruan: Fadil Maloku 1.Kriza nga transformimi i partive politike ndër shqiptarët, duket që akoma mbetet një punë “Sizifi” edhe me faktin se ato akoma koegzistojnë...

Kur Evropa punon – Ne festojmë!

Shkruan: Idriz Ismajli Jam ulur ne verandën e vendosur ne oborr dhe po shijoj bukurinë e natyrës. Dhe kur e gjithë Evropa punon ne festojmë! Jemi...

Banorët e fshatrave të Istogut janë në hall me tymin e mbeturinave! Komuna, nuk...

Shkruan: Sali Kabashi Tash e sa vite banorët e disa fshatrave të Istogut janë të ngulfatur nga tymi i mbeturinave që digjen në vendin ku...

1 Maji – festë apo protestë në Kosovë

 Shkruan: Shpëtim Morina Festa e 1 Majit njihet në gjithë botën si festa e punëtorëve. Si e tillë kjo festë manifestohet në mënyra të ndryshme....

Në përmbylljen e një teme që nuk mbyllet

Shkruan: Bedri Islami Për tri ditë me radhë, në DITA jam përpjekur të shfaq mendimin tim, sado modest, lidhur me raportet e luftës dhe të...

Block title

REKLAMO KETU

LAJMET E FUNDIT

LB: Kushti kryesor për luftimin e korrupsionit është ekzistenca e vullnetit politik

Lëvizja pë Bashkim (LB) konsideron se janë dy kushte elementare që duhet të plotësohen për funksionimin e drejtësisë në vend: 1. Titullarët e institucioneve të drejtësisë...

Në mes të teorisë dhe praktikës

Shkruan: Gëzim Saraçi(Reagim)Në realitetin e krijuar në vendin tonë PATRIOTIZMI shfrytëzohet si resurs mjaft frytdhënës për realizimin e interesave të ngushta. Pra, sa më...

Klinaku: Me politikën që po ndiqet, Kosova do të humbë vazhdimisht e Serbia nuk...

Rreziku i vërtetë dhe më i madh për Kosovën është nëse ne vazhdojmë me të vjetrën. Pra nëse ne vazhdojmë me bisedime vetëm për...