​KQZ pas kritikave publikon numrat me të cilët po bëhet verifikimi i aplikuesve nga jashtë

1008

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofto Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se është duke vazhduar me procesin e verifikimit të aplikuesve për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës.

Me qëllim të zbatimit të vendimit dhe udhëzimit të KQZ-së për verifikimin e aplikacioneve për regjistrim, KQZ sqaron se ka funksionalizuar qendrën e thirrjeve.

Për këtë proces janë hapur 25 linja telefonike.

Përndryshe, organizata GERMIN e ka quajtur skandaloz verifikimin përmes telefonit të aplikuesve për regjistrim për votim nga jashtë vendit me telefonata që paraqiten ‘ANONIME’ në telefonat e aplikuesve.

Numrat e telefonit prej nga zyrtarët e angazhuar të KQZ-së i realizojnë thirrjet janë si në vijim:

+38338211045

+38338211146

+38338211154

+38338211210

+38338211213

+38338211219

+38338211220

+38338211227

+38338211251

+38338211259

+38338211273

+38338211374

+38338211375

+38338211383

+38338211385

+38338211392

+38338211393

+38338211414

+38338211416

+38338211429

+38338211462

+38338211468

+38338211488

+38338211517

+38338211522.