14-vjeçarja shqiptare shkruan roman 400 faqesh në anglisht

509

Ajo është vetëm 14 vjeç por ka mundur të shkruajë një roman kriminalistik.

Fjala është për shqiptaren Gerta Miftarin e cila ka shkruar librin kriminalistik “Coldhearted Mafia Boss” prej 400 faqesh, i cili përmban 90-mijë fjalë.

Sipas Albinfo.ch. në pamje të parë Gerta Miftari duket si çdo vajzë tjetër e moshës së saj, por, kjo nxënëse megjithatë ndryshon nga shokët dhe shoqet e klasës pasi ka një dhunti të madhe për të lexuar.

“Unë lexoj shumë. Duke lexuar ndodh edhe të zemërohem kur gjërat që mua më pëlqejnë, nuk ndodhin në librat që i lexoj. Për këtë arsye unë shkruaj në mënyrën si më pëlqen mua. Ndërsa fantazia për një gjë ushqehet përmes leximit”, shprehet ajo.

Subjekti i romanit:

Me pak fjalë, subjekti i romanit është ky: Clare Dixon, e lindur në Kosovë dhe e rritur në Amerikë, ka prindër të pasur. Këta duan që, për të ruajtur perandorinë e tyre familjare, vajzën 20 vjeçe ta martojnë me detyrim me Daemon Thompson-in, pak më i vjetër se ajo. Ky është shef i një firme dhe njëri ndër njerëzit më të pasur në botë.

Por Thompson është pjesëtar i mafias dhe përmes tij Clara kupton shumë gjëra për familjen e saj, që janë shokuese për të…