20 mrekullitë sekrete të Ballkanit, tri në Shqipëri e dy në Kosovë (foto)

794

Ballkani nuk strehon vetëm konflikte, megjithëse në Perëndim njihet më shumë si “fuçia e barutit”.

Natyra dhe dora e njeriut fsheh në gadishullin tonë bukuri përrallore, transmeton tch.

Shumë prej këtyre bukurive janë zbuluar, të tjera mbeten ende për t’u zbuluar e promovuar.
BalkanInsight ka bërë renditjen e 20 zonave piktoreskte të natyrës dhe dorës së njeriut, që duhet të vizitohen dhe në to 2 janë në Kosovë dhe 3 në Shqipëri.

20 Ura Tara, Mali i Zi
19 Ovcarsko Kablarska, Serbi
18 Lumi Gradac, Serbi
17 Lopatari, Rumani (fenomeni i zjarreve te perhershme)
16 Keshtjella Poenari, Rumani (vendfrymezimi i autorit te Drakulas)
15 Gura Portitei, Rumani
14 Qyteza Perast, Mali i Zi
13 Godinje, Mali i Zi
12 Ulpiana, Kosove (Vendbanim i lashte)
11 Shpella e Gadimes, Kosove
10 Qyteza Lastovo, Kroaci
9 Muzeu i Evolucionit, Kroaci
8 Sinomorets, Bullgari
7 Mali Rhodope, Bullgari (vendbanim i lashte)
6 Sutjeska, Bosnje
5 Klinje, Bosnje
4 Lugina e Kelmendit, Shqiperi
3 Ujevara e Sotires, Gramsh, Shqiperi
2 Gjiri i Gjipese, Shqiperi
1 Liqeni Orlovacko, Bosnje