7 gjërat e pazakonshme që gjenden vetëm në Kinë

Bllokadat në trafikun e Kinës janë një dukuri e përditshme dhe ndodhë që të ngeceni në kolonë me orë të tëra, por kinezët kanë gjetur një zgjidhje.

Thjesht thirrni për ndihmë në rrugë që do të dërgojë dy persona te ju – njëri të kujdeset për makinën tuaj dhe tjetri për t’ju marrë me motoçikletë.

Javët e fundit, në kujtesën e Kinës, është folur vetëm për koronavirus. Sa është numri i të infektuarve dhe nëse dikush ka qenë në Kinë … Me pak fjalë, na duket se ekziston vetëm një temë që lidhet me vendin më të populluar në planet. Për të bërë pak pushim, shfletuam në Internet dhe gjetëm anën tjetër, kështu që ju sjellim 7 gjëra që ndoshta ekzistojnë vetëm në Kinë!

Qytetet fantazmë

Në të gjithë vendin, ka shumë qytete që janë ndërtuar në dekadat e fundit, por megjithatë janë bosh. Besohet se ka 50-60 milionë banesa boshe në vend, d he kjo ndodhi pasi ndërtesat u ndërtuan dhe qytetet nuk u banuan kurrë. Pra, dhe në një vend ku popullsia ka tejkaluar gjatë një miliardë, ka qytete që duket sikur janë bërë për filma pas-apokaliptik …

Muzeu i shalqirit

Ka një muze në Pekin të dedikuar për shalqinj, dhe shpjegimet e mëtejshme në lidhje me këtë janë mjaft të vështira për t’u dhënë. Pra, dikush dikur mendoi se një shalqi duhet t’i kushtohet një muzeu, kështu që edhe pse nuk e kemi parasysh atë, ideja duket e çuditshme për të thënë më së paku.

Strucët e policisë

Në pjesë të caktuara të vendit, policia përdor strucët si një alternativë për qentë. Ata mendohet se kanë ndjenja të mëdha dhe shohin gjëra rreth tyre, kështu që në Kinë në vend të qenve të policisë, ka edhe strucë të policisë!

Dalja nga turma

Meqenëse bllokimet e trafikut janë një dukuri e përditshme këtu, dhe ndonjëherë mund të ndodhë që të ngece ni në një kolonë me orë të tëra, kinezët kanë gjetur një zgjidhje për të. Thjesht thirrni për ndihmë në rrugë që do të dërgojë dy persona tek ju – njëri të kujdeset për makinën tuaj dhe tjetri për të marrë ju me motoçikletë.

Teabucks

Dhe ndërsa bota ka kohë që është përmbytur me Starbucks popullor, ka Teabucks në Kinë, të bëra në imazhin dhe mundësitë e kinezëve. Sigurisht, ky nuk është në fokusin e kafesë, por ekziston një përzgjedhje e madhe e çajeve të ndryshëm. Gjithashtu, kur bëhet fjalë për “kopje”, mos u habitni kur shihni të paktën dyqanet e pazakonta dhe të lira të Apple …

Shitja e ajrit

Nëse do të kishit dëgjuar ndonjëherë se ajri po shitej, do të kishe shtrënguar dorën dhe do të buzëqeshje, por në Kinë mund të blesh me të vërtetë ajër, me aroma dhe shije të ndryshme në kanaçe. Ky është rezultat i ndotjes së madhe të ajrit në shumicën e vendit.

Pizhame në publik

E vërtetë, shumica e njerëzve u pëlqen të veshin pizhame pasi simbolizojnë pushimet, por në Kinë situata është ndryshe. Kinezët janë të lumtur të veshin pizhame kur shkojnë për shëtitje, pazar dhe madje edhe punë! Shpjegimi i këtij fenomeni mbetet i panjohur.