Aeroportet dhe linjat ajrore më të sakta në botë për vitin 2020

0
199

Sipas të dhënave dhe analizës të industrisë së udhëtimeve Cirium këto janë aeroportet dhe linjat ajrore më të sakta në botë për vitin 2020.

Linjat ajrore më korrekte në botë:

 • 1. Aeroflot (86.68% e fluturimeve në kohë)
 • 2. All Nippon Airways (86.26%)
 • 3. Linjat Ajrore Delta (85.69%)

Linja ajrore më e shpejtë në botë:

Airlines LATAM (86.67%)

Linja ajrore më ekonomike në botë:

 • – StarFlyer (91.37%)

Ndarja sipas rajonit:

 • -Copa Airlines: Nr.1 për linjat kryesore (92.16% në kohë) (92.27%) në Amerikën Latine
 • – Qatar Airways: Nr.1 për linjat kryesore dhe mirëmbajtjen e tyre(të dyja 82.45%) në Lindjen e Mesme dhe Afrikë
 • – Delta Airlines: Nr. 1 për linjën kryesore (85.69%) dhe mirëmbajtjen e saj (84.63%) në Amerikën e Veriut
 • – All Nippon Airways: Nr 1 për linjën kryesore (86.26%) dhe mirëmbajtjen (86.49%) në Amerikën e Veriut

Disa nga aeroportet më korrekte në botë:

 • – Aeroporti Ndërkombëtar Sheremetyevo i Moskës (SVO) aeroporti më i madh në botë me kohën më të shpejtë (95.01%)
 • – Aeroporti Ndërkombëtar Kaohsiung i Tajvanit (KHH) aeroporti me madhësi të mesme më i shpejtë (93.32%)
 • – Aeroporti Koh Samui (USM) aeroporti më i vogël me kohën më të shpejtë (95.08%)

Ndërsa sipas të dhënave dhe analizës të industrisë së udhëtimeve OAG këto janë aeroportet dhe linjat ajrore më të sakta në botë për vitin 2020:

Pesë linjat kryesore:

 1. Garuda Indonesia (95.01%). Linja ajrore kryesore në botë dhe linja ajrore më e mirë në Oqeanin Paqësor
 2. Copa Airlines (92.01%). Linja ajrore më e mirë në Amerikën Latine
 3.  Skymark Airlines (90.12%). Linja Ajrore më ekonomike në botë
 4. Hawaiian Airlines (87.4%). Linja ajrore më e mirë e Amerikës së Veriut
 5.  Airlines LATAM Group (86.41%). Linja ajrore më e mirë në botë

Fituesit e tjerë rajonalë:

 • – Azerbajxhani Airlines (86.81%). Linja kryesore ajrore e Evropës
 • – Safair (94.4%). Linja ajrore kryesore e Lindjes së Mesme dhe Afrikës

Disa nga aeroportet më korrekte në botë:

 • – Aeroporti i vogël: Minsk (92.6%)
 • – Aeroporti i mesëm: Panama City (92.21%)
 • – Aeroporti i madh: Osaka Itami (88.03%)
 • – Aeroporti kryesor: Stamboll Sabiha Gokcen (83,42%)
 • – Aeroporti Mega: Moscoë Sheremetyevo (86.87%)./CNN/