Apple në luftë me kinezët për shkak të Indisë

566

Gjiganti amerikan ka përgatitur një listë të shkurtër lokacionesh për objektet e saj të para të shitjes me pakicë në Indi, njofton agjencia Bloomberg.

Sipas burimeve të këtij mediumi amerikan, Apple dyfishon aktivitetet e saj në tregun më të shpejtë në botë për telefona të mençur..

Gjigandi amerikan është përqendruar në disa vende ekskluzive në Mumbai dhe planifikon të marrë vendimin përfundimtar në javët e ardhshme.

Lokacionet e vëzhguara janë të krahasueshme me vendndodhjet e Apple në “Fifth Avenue” të Nju Jorkut, Riggs Street në Londër ose Shën Elise në Paris, thotë burimi i Bloomberg.

Apple nuk u lejua të hapte një dyqan në atë vend, pasi nuk plotësonte kërkesat lokale të punës, por e zhvendosi prodhimin në Indi dhe negocioi me qeverinë për të zgjeruar biznesin e saj me pakicë.

Kompania me seli në Kaliforni po përpiqet të gjejë një terren në Indi, ku konsumatorët janë më të prirë ndaj markave më të lira kineze si Shaomi ose Vivo.

Kryeshefi i Apple, Tim Cook, zgjodhi për të bërë përparim në këtë treg me rritje të shpejtë, veçanërisht pasi kompania humbi betejën e saj në Kinë.

“Në afat të gjatë, India është shumë e rëndësishme për ne”, tha Cook javën e kaluar në raportin financiar të kompanisë.

Prodhimi në Indi gjithashtu do t’i lejojë kompanisë që të shmangë tatimin doganor prej 20 për qind për t’i bërë artikujt e saj më konkurrues.