Arma më e re me lazer (VIDEO)

Kompania e armatimeve Raytheon po punon në disa sisteme për të shmangur avionë. Siç u bë e njohur, në dhjetor të vitit 2017, një test i madh i sistemeve të mikrovalëve me lartë (HPM) dhe me energji të lartë (HEL) u zhvillua në një bazë ushtarake amerikane.

Një total prej 45 dronëve u lëshuan në ajër dhe u shkatërruan menjëherë nga kjo armë lazerike.

HPM punon me mikrovalë. Mjeti djeg sistemet e kontrollit të avionit, duke shkaktuar që të rrëzohen. Meqenëse rrezja është dukshëm më e madhe se një lazer e fokusuar, sistemi është veçanërisht i përshtatshëm për mbrojtjen nga skemat e dronit.

HEL është një lazer klasik. Shkrin pajisjen plastike të dronit për të krijuar dobësi strukturore dhe dëmton sistemet e kontrollit nën të. HEL është mjaft kompakt për të montuar në një Polaris ATV . /Lajmi.net/