Avionët e lashtë: Artikuj misteriozë 3000 vjeçarë e që fluturojnë me të vërtetë (foto)

0
283

Në shfaqje në Muzeun e Artë të Bogota (Museo del Oro, Kolumbi) ju mund të gjeni një aeroplan shumë të bukur, të vogël.

Ai përfaqëson një model të asaj që mendohet se është aeroplani i parë, i gjetur si një zbulim arkeologjik në Amerikën e Jugut.

Këto dhjetëra objekte të arta, datojnë rreth vitit 1000 të CE, dhe u gjetën në një zonë të Amerikës Qendrore dhe në zonat bregdetare të Amerikës së Jugut.

Përveç faktit se ky është një zbulim shumë interesant, dhe që mund të konsiderohet si modeli i parë i një aeroplani në botë, gjëja tjetër interesante është fakti që fluturon me të vërtetë.