Avionët po lëshojnë mijëra kg karrota nga ajri për të ushqyer kafshët e mbijetuara në Australi

0
277

Avionë të ndryshëm po hedhin mijëra kilogramë karrota dhe patate të ëmbël për të ushqyer kafshët që i kanë shpëtuar zjarrit të tmerrshëm që përfshiu Australinë.

Qeveria ka ndërmarrë një operacion të gjerë në të gjithë vendin për të ndihmuar kafshët të mbijetojnë.

Rreth një javë më parë Parku Ndërkombëtar i New South Wales dhe Wildlife Services nisën misionin e tyre për të hedhur ushqim nga ajri në luginat Capertree dhe ëolgan, në Parkun Kombëtar Yengo, në luginën Kangeroo, dhe përreth luginave të lumenjve Jenolan, Oxley Wild./JOQ