Cilat janë 10 racat e qenve që konsiderohen të jashtëligjshme në vende të ndryshme të botës (Video)

0
134

Disa raca qensh konsiderohen si më të rrezikshme dhe më agresive se të tjerat edhe pse cdo lloj qeni mund të bëhet agresiv në situata të caktuara pavaresisht racave. Ekzistojnë ligje në të gjithë botën që specifikojnë raca të caktuara në një përpjekje për të reduktuar numrin e qenve të rrezikshëm.

Në fund të viteve 1980, një valë sulmesh nga qenë të llojit Pit Bull dhe racave të tjera të ngjashme, çoi në ndalimin e shumë racave në vende të ndryshme të botës. Në vitin 1991, Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar ndaloi pronësinë e racës Japoneze ”Tosa Inus”, ”dogo argentinos”, ”Fila Brasilieros” dhe ”Pit Bullëve”, shumë vende të tjera ndoqën këtë shembull menjëherë.

Video: Fakte Interesante/Fokusi.info/