Cili nga dy personat do të vdes?

0
121

Nganjëherë zgjidhja e problemave apo enigmave të shumëfishta është metoda më efikase për ta vënë trurin në turbo. Ndaj sot kemi zgjedhur një gjëzë, apo enigmë e cila do t’ju kërkojë fare pak “shtrydhje” truri…

Dy burra po qëndrojnë në zgrip të një humnere, njëri është me këmbë në tokë dhe po mban një dërrasë e cila shtrihet tej buzës së greminës në të cilën gjendet një person tjetër, Por, ky i fundit e ka armën e tij të drejtuar te personi që mbanë dërrasën…

Pra, i pari mund ta lëshojë dërrasën por rrezikon të qëllohet në po atë çast nga i pari, ndërsa i dyti shpreson që i pari të mos e bëjë të gabim, ndryshe fundi do të jetë i njëjtë për të dy.

Meqë në këtë situatë, e vetmja gjë e sigurt që kanë dy burrat është vdekja: a ekziston ndonjë mënyrë që të paktën njëri prej tyre të shpëtojë?