Dështon përpjekja e dytë e Boris Johnsonit për zgjedhje të parakohshme

0
166

Deputetët britanikë kanë kundërshtuar përsëri thirrjet e kryeministrit Boris Johnson për zgjedhje të parakohshme, pasi të fillojë pezullimi pesë-javor i Parlamentit.

293 deputetë votuan pro mocionit të kryeministrit për një votim të parakohshëm, shumë më pak se sa numri i nevojshëm për ta miratuar këtë.

Deputetët e opozitës kanë konfirmuar se nuk do të mbështesin organizimin e zgjedhjeve në tetor, duke këmbëngulur se së pari duhet të zbatohet një ligj që bllokon një Brexit pa marrëveshje.

Parlamenti u pezullua zyrtarisht të martën dhe do të rihapet përsëri në 14 tetor.

Në një ditë të frikshme të zhvillimeve politike:

-Kryeministri pësoi një tjetër disfatë, pasi deputetët mbështetën thirrjet për publikimin e komunikimeve qeveritare në lidhje me pezullimin e Parlamentit dhe planet e tij për mosmarrëveshje;

-Johnson u paralajmërua se ai mund të ballafaqohej me veprime juridike për kundërshtimin e ligjit që bllokon daljen nga BE-ja pa marrëveshje.

-Deputetët miratuan, pa votim, kërkesën e Jeremy Corbyn duke i kërkuar qeverisë të zbatojë rregullin e ligjit.