Dhoma e Përfaqësuesve në SHBA e ndalon Trumpin të nisë luftë me Iranin

0
225

Dhoma e Përfaqësuesve në Shtetet e Bashkuara tw Amerikws, sot ka miratuar njw rezolutw kryesisht simbolike, e cila i kufizon presidentit amerikan, Donald Trump mundësinë për të nisur luftw me Iranin.

Kjo rezolutw e miratuar i kërkon presidentit Trump të ndalojë shfrytëzimin e Forcave të Armatosura të SHBA-së për përfshirje në armiqësi kundër Iranit, si dhe i kërkon presidentit që të konsultohet me Kongresin në secilin hap para se të angazhojë ushtrinë në armiqësi me Iranin.

As SHBA-ja dhe as Irani nuk kanë deklaruar planet për veprim të mëtejshëm ushtarak.