Dimri tek ta është i pamëshirshëm, 5 qytetet më të ftohta në botë (foto)

0
284

Për disa qytete të botës, stina e dimrit nuk është thjesht e ftohtë, është e pamëshirshme.

Shumë prej qyteteve më të ftohta në Tokë të vendosura në gjerësi veriore shumë larg, pushtohen nga ajri brutal i Arktikut, i vazhdueshëm, duke çuar temperaturat nën normale të ulëta në shifrat dyshifrore nën zero.

Pavarësisht nëse është zona e gjerë e Siberisë, shkretëtira Kanadeze apo Kina lindore, banorët në këto territore, zakonisht përballen me disa nga sezonet më të gjata dhe më sfiduese të dimrit.

Këtu janë pesë qytete që kanë disa nga dimrat më të ftohtë në botë:

Dudinka, Krasnoyarsk Krai, Rusi (minus 33 gradë Celsius)
Harbin, Heilongjiang, Kinë (minus 42 C)
Winnipeg, Manitoba, Kanada (minus 20 në minus 22 C)
Yakutsk, Republika Yakut, Rusia (minus 64 C)
Yellowknife, Territoret Veriperëndimore, Kanada (minus 51 C)