Dimri zgjat gjashtë muaj në këtë fshat të Kosovës

765

Megjithëse moti pak është zbutur në disa zona rurale bora po sjell probleme.

Në Kaqanoll të Podujevës bora dhe erërat e forta mbyllin rrugën për Mitrovicë e Podujevë.

Banorët janë strukur nëpër shtëpitë e tyre ndërsa ortekët e borës e mbyllin rrugën disa herë në ditë.

Në këtë fshat, trashësia e borës ka arritur rreth 2 metra.

Dhjetëra automjete bllokohen në rrugë ndërsa solidariteti i banorëve është ai që mundëson kalimin e tyre.

Të premten banorët kanë dalë për ta zhbllokuar një automjet që kishte ngelur në rrugë.

“Rruga nuk po mirëmbahet kurrqysh”, tha Valon Beqiri, i cili ishte bllokuar në rrugë.

Banorët thanë se e kanë të vështirë të kalojnë në këtë rrugë gjatë dimrit në raste të emergjencave.