Dokumenta false për në Kanada e BE, 3 nga 8 të arrestuarit në burg

Nga Gjykata e Shkallës së Parë Fier janë vlerësuar dhe janë lënë me arrest në burg tre nga 8 personat e arrestuar për falsifikimin e dokumentave dhe favorizimit të migracionit të paligjshëm.

  1. Jetnor Hoxhaj, 41 Vjeç, banues në Fier
  2. Eris Koliçi, 28 vjeç, banues në Fier
  3. Artan Haxhiu, 48 vjeç, banues në Fier

Për të tjerët do të vazhdojnë nesër vlerësimet e masave në Gjykatë.

Të arrestuarit;

– Jetnor Hoxhaj, 42 vjeç, banues në lagjen “29 Nëntori”, Fier.

– Eris Koliçi, 28 vjeç, banues në lagjen “Sheq Madh”, Fier.

– Xhevahir Myrtaj, 53 vjeç, banues në lagjen “Liri”, Fier.

– Artan Haxhiu, 33 vjeç, banues në lagjen “Mborostar Ura” Fier.

– Kostaq Papa, 31 vjeç, banues në Lagjen nr. 1, Sarandë.

– Enton Lahollari, 37 vjeç, banues në Lagjen Nr. 5, Pogradec.

– Artan Hasani, 48 vjeç, banues në rrugën e Qelqit, Tiranë.

– Bajram Hoxha, 57 vjeç, banues në Kuçovë, i dënuar më parë për veprën penale të mashtrimit.

Po hetohen në gjendje të lirë, me masën detyrim paraqitje;

– A.H, 62 vjeç, banues në Fier.

– A.N, banues në Fier.

– I.S, 48 vjeç, banues nëTiranë.

– D.S, 32 vjeç banues në Durrës.

– P.B, banues në Fier

– I.G, banues në Fier

U shpallën në kërkim;

– S.P, 41 vjeç, banues në Fier.

– V.Gj, 65 vjeç, banues në Korçë.

Sipas drejtorit të komisariatit të Fierit Albert Nushi, porositë për falsifikimin e dokumenteve të emigrimit për në vendet e BE dhe Kanadasë bëheshin në Lushnje, Berat dhe në Fier, ndërsa dokumentet falsifikoheshin në kryeqytet.

Për transportimin e shkresave përdoreshin autobusët dhe furgonët e transportit të udhëtarëve.

Hetimi për grupin kriminal ka nisur në vitin 2017, ndërsa është bërë e ditur se operacioni është zhvilluar në kuadër të “Forca e Ligjit”./dita/