E vërteta e lotëve të krokodilit

0
277

Prej kohësh njerëzit kishin vënë re se krokodilët, pasi hanin gjahun e kapur në ujin e detit fillonin e lotonin.

Prandaj dhe lindi shprehja “lotët e krokodilit” që personifikon hipokrizinë e njerëzve të ligj.

E vërteta është se krokodilit nuk i vjen keq për kafshën e ngrënë, por është gjëndra e kripës ajo që prodhon lotët.

Dhe pikërisht pasi krokodili ka kollofitur kafshën së bashku me ujin e kripur, fillon veprimin e saj gjëndra e kripës që ndalon sasinë e tepërt të kripës, e cila del jashtë në formën e pikave të lotit.