Edhe pas tre muajve s’ka furnizim me barna nga lista e re esenciale

0
152

Asnjë nga institucionet publike shëndetësore në vend ende nuk është furnizuar me barna nga lista e re esenciale, pavarësisht se po bëhen katër muaj qëkur kjo listë është përditësuar. Derisa këto institucione nuk furnizohen me këto barna pacientët do të duhet t’i sigurojnë vetë ato, shkruan sot Zëri.

Janë bërë më shumë se tre muaj qëkur është bërë revidimi i listës esenciale të barnave, por që furnizimi me to nuk ka filluar as në këtë fillimvit. Nga Qendra Klinike Universitare e Kosovës ishte thënë vitin e kaluar se furnizimi do të bëhet nga ky vit, por që procedurat e furnizimit tani vlerësohet se do të marrin kohë.

Ndonëse nuk ka dhënë datë të saktë se kur do të fillojë furnizimi me këto barna, drejtori i Shërbimit Spitalor, Klinik dhe Universitar të Kosovës, Basri Sejdiu, ka thënë për “Zërin” se tani do të fillojnë institucionet shëndetësore të furnizohen.