Erdogan uron shqiptarin Mustafa Shentop, që mori postin e kryetarit të Parlamentit

0
625
Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ka uruar Mustafa Shentop për postin e kryetarit të Parlamentit.
Erdogan tha se Aleanca Popullore e Partisë së tij për Drejtësi dhe Zhvillim (AK) dhe Partia e Lëvizjes Nacionaliste të opozitës korrën një “fitore të madhe” me zgjedhjen e Mustafa Sentop.
Presidenca lëshoi një deklaratë duke thënë se Erdogani ka telefonuar Shentopin për ta përgëzuar atë për marrjen e postit.
Shentop, një ligjvënës nga provincat veri-perëndimore të Tekirdag me prejardhje shqiptare, mori 336 vota në raundin e tretë të votimit nga Asambleja e Madhe Kombëtare me 600 vende.