Facebook do të ndaloj çdo llogari dhe postim në mbështetje të talibanëve

0
100

Facebook ka përsëritur ndalimin e llogarive që lavdërojnë, mbështesin ose përfaqësojnë talebanët.

Në një deklaratë të martën, Facebook nënvizoi politikat e tij të Organizatave të Rrezikshme, të cilat bllokojnë llogaritë e mbajtura nga ose në emër të talebanëve, shkruan Indeksonline.

“Talibanët janë të sanksionuar si një organizatë terroriste sipas ligjit amerikan dhe ne i kemi ndaluar ata nga shërbimet tona sipas politikave tona të Organizatës së Rrezikshme,” tha Facebook.

Ndalimi gjithashtu mbulon platformat WhatsApp dhe Instagram të Facebookut.

Kompania tha se punëson një “ekip të përkushtuar të ekspertëve të Afganistanit, të cilët janë folës amtare të Dari dhe Pashtos, dhe kanë njohuri për kontekstin lokal”. Ky ekip ka për detyrë të heqë materialin kundërvënës.

“Pavarësisht se kush mban pushtetin, ne do të ndërmarrim veprimet e duhura kundër llogarive dhe përmbajtjeve që shkelin rregullat tona,” tha Facebook.

Talibanët nuk janë caktuar zyrtarisht si një Organizatë e Huaj Terroriste nga SHBA. Sidoqoftë, grupi u vendos në një listë të Departamentit të Thesarit të SHBA -së të Terroristëve Global të Përcaktuar Veçanërisht dhe një listë të Shtetasve të Përcaktuar Veçanërisht.