FMN-ja kishte kundërshtuar edhe ndërtimin e autostradës dhe rritjen e pagave

0
86

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), ka shprehur kundërshtim për tërheqjet shtesë nga fondi i kursimeve private pensionale (TKPK), meqë sipas këtij institucioni ndërkombëtar, këto do të përbënin goditje të rëndë në qëndrueshmërinë e sistemit të pensioneve dhe do të reduktonin ndjeshëm vlerën reale të pensioneve të ardhshme. “Gjithashtu, këto tërheqje do të përktheheshin në ngjeshje të madhe të tregjeve vendore të kapitalit, duke kompromentuar seriozisht financimin buxhetor dhe qëndrueshmërinë e borxhit”, thuhet në komunikatën e FMN-së.

Stafi i FMN-së shprehi kundërshtimin e fortë për tërheqjet shtesë nga fondi i kursimeve private pensionale (TKPK). Por, FMN edhe në vitin 2018 në raportin për infrastrukturën publike në Ballkanin Perëndimor kishte konstatuar se autostrada nuk e ‘paguan veten’. Ndërsa, në vitin 2014 kishte dalë edhe kundër rritjes së pagave për administratën publike, shkruan Demokracia.com.

“Ndërtimi i Rrugës 7, që lidh kryeqytetin Prishtinën me kufirin shqiptar përmes një autostrade me katër korsi ishte projekti më i madh i infrastrukturës i përfunduar pas Pavarësisë së Kosovës. Në periudhën 2010-13, buxheti i Qeverisë ishte i kapitalit pothuajse tërësisht të përkushtuar për financimin e kësaj autostrade të madhe, me një kosto totale të autostradës e afër 20 për qind e PBB-së. Deri më tani, ka qenë projekti publik më i shtrenjtë në Kosovë dhe cilësia e autostradës përputhet me standardet ndërkombëtare”, thuhej në raportin e FMN-së.

Sipas FMN-së, megjithatë projekti ishte tepër ambicioz krahasuar me nevojat aktuale dhe të mundshme (më pak se një e treta e kapacitetit është shfrytëzuar deri më tani), duke përfshirë tregtinë ende të kufizuar me Shqipërinë.

“Projekti ishte me rëndësi të madhe politike për Kosovën. Ajo u justifikua kryesisht nga lidhjet e forta kulturore me Shqipërinë dhe rëndësinë e qasjes në një port për një vend pa dalje në det. Nevojat afatmesme të kapacitetit, ndikimet ekonomike ose fitimet në sigurinë rrugore mori më pak vëmendje. Një alternativë më pak e kushtueshme dhe ambicioze do të kishte burime të konsiderueshme për të modernizuar rrugët e tjera në kushte të këqija, veçanërisht rurale, të cilat përdoren për udhëtarët lokalë. Sigurimi i konkurrencës më të madhe në paraqitjen e ofertave, kryerjes së procedurave transparente të prokurimit dhe monitorimit më të fuqishëm dhe auditimi do të ndihmonte në arritjen e një shpërndarjeje më të mirë të burimeve publike për të parandaluar rritje të konsiderueshme të kostos”, thuhet në raportin e FMN-së.

FMN, po ashtu, kishte kundërshtuar edhe rritjen e pagave para tetë viteve kur kryeministër i vendit ishte Hashim Thaçi.

Më 11 mars 2014, kryeministri i atëhershëm Hashim Thaçi kishte nënshkruar vendimin për rritjen e pagave dhe pensioneve për 25 për qind.

Nga kjo rritje përfituan infermierët, mjekët, mësimdhënësit, policët, pjesëtarët e FSK-së, zjarrfikësit, shërbyesit civil, doganierët e shumë kategori të tjera. Megjithatë, përkundër kundërshtimeve, Thaçi i kishte rritur pagat e administratës publike.