Fondaj në Hagë: Vetëm dy herë jam takuar me Selimin gjatë luftës

Gjatë dëshmisë së tij në Hagë, dëshmitari Kurtesh Fondaj tha se kishte pasur dy takime me Rexhep Selimin, e që i fundit sipas tij kishte ndodhur në shtator të vitit 1998.

Takimi i cili pretendohet të ketë ndodhur më 21 shator 1998 në të cilin ishte i pranishëm edhe Hashim Thaçi, dëshmitari tha se ka qenë më shumë për këshillim dhe jo për të marrë detyra nga ata të dy, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Unë kam udhtu në Abri për këshillim me këta dy persona se e kam ditë që janë atje sepse paraprakisht e kam pa situatën e komplikume në zonën ku kam vepru. Unë kam shku për konsultim. Jam konsultu dhe kemi bisedu për mënyrat dhe format se si mundemi me u gjet mas miri në atë situatë. Më tepër ka qenë këshillim se marrje detyrash. Tash interpretimi se si ka mujtë me rrjedhë nuk e di se ata nuk më kanë caktu detya, por kemi komuniku për halle dhe probleme që kemi pas në atë periudhë”, tha Fondaj.

Dëshmitari tha se në atë takim janë dhënë këshillime, por edhe vërejtje.

Ai tha se ka qenë adhurues i vijës së vogël ushtarake që kanë pasur dhe si shenjë respekti personal ka dashur që të jetë në koordinim të plotë me strukturat komanduese por jo që ka qenë detyrim.

Ndërsa, hera e parë kur është takuar me Selimin, dëshmitari tha se ka qenë në mes datave 10 dhe 11 shtator 1998.

“Me zotëri Selimin jam taku paraprakisht me datën 10-11 shtator në fshatin Dobërdolan. Ai ka qenë bashkë me Hashim Thaçin dhe ata kanë vazhdu në Abri, prandaj e kam ditë që kanë qenë në Abri. Ndërsa, në Abri ka qenë kontakti i fundit me Selimin gjatë luftës. Pra, gjatë luftës jam takuar vetëm dy herë me Rexhep Selimin. As mas luftës deri dje”, tha Fondaj.

Fondaj foli edhe për Sokol Bashotën për të cilin tha se e ka njohur me nofkën “10-shi”

“Kur kom kontaktu me atë kam kontaktu si me 10-shin. Nuk e kam ditë se kush është 10-shi. Kur jemi taku e kam kuptu se kemi të bëjmë me një person që emri i tij ishte Sokol Bashota”, tha ai.

Lini një Përgjigje