Gashi: Jemi për rritjen e mbikëqyrjes, jo për masa rigozoze

0
172

Bujar Gashi, drejtor i Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës, nuk vlerëson se ndonjë masë rigoroze për parandalimin e përhapjes së COVID-19, do të ishte e suksesshme.

Ai në një intervistë në Interaktiv të KTV-së tha se e gjitha që duhet tash është rritja e mbikëqyrjes së situatës.

Ai është pjesë e Komisionit për Pandeminë që do të mblidhet të shtunën për të shqyrtuar situatën me COVID-19 në Kosovë, por përjashton si ide ndonjë izolim tjetër. Megjithëse thotë se komunat e kanë të obliguar të zbatojnë çdo vendim që merr Qeveria.

“Ne jemi më shumë për rritjen e mbikëqyrjes. Si profesionist jam për mbajtje të maskës, për mbajtje të higjienës dhe distancës. Këto tri masa na mbrojnë më së shumti. Një mbikëqyrje më e rreptë do të ishte më e udhës. Nuk mendoj se shtimi i masave, apo karantinimi larg qoftë janë zgjidhje. E kemi provuar, nuk ka dhënë rezultate, sado që kufizojmë lëvizjen, në orare të caktuara do të shtyjmë qytetarët të bëjnë grumbullime në atë kohë, kudo që kanë nevojë”, ka thënë Gashi.