Gjermania iu lutet britanikëve të qëndrojnë në BE

0
559
Mbrojtësi i kancelares gjermane Angela Merkel i bëri thirrje britanezëve të premten që të qëndrojnë në Bashkimin Evropian, duke thënë se bashkatdhetarët e saj nuk e kishin harruar se si Britania e mirëpriti Gjermaninë mbrapa si një komb sovran pas Luftës së Dytë Botërore.
Udhëheqësi konservator, Annegret Kramp-Karrenbauer, i cili pasoi Merkel si udhëheqës i demokratëve të krishterë, iu bashkua politikanëve, industrialistëve dhe artistëve gjermanë në një minutë të fundit për britanikët ndërsa ora fluturon për Brexit në 70 ditë.-përcjell arbresh.info
“Pa kombin tuaj të madh, ky kontinent nuk do të ishte ajo që është sot”, thanë ata në letrën, e cila u botua në gazetën The Times.
“Pas tmerreve të Luftës së Dytë Botërore, Britania nuk hoqi dorë nga ne. Ajo e ka mirëpritur Gjermaninë si një komb sovran dhe një fuqi evropiane”.
Përveç luftës dhe paqes, ata përshkruan disa nga cilësitë më të quajtura të cilat ata thanë se do të humbnin nëse Britania do të linte klubin në të cilin u bashkua më 1973.
“Ne do të humbasim humorin e zezë britanik legjendar dhe do të shkojmë në pijetore pas orarit të punës për të pirë një ale. Ne do të humbasim çajin me qumësht dhe ngasje në anën e majtë të rrugës. Dhe ne do të humbasim duke parë panto në Krishtlindje”.
“Por më shumë se çdo gjë tjetër, ne do të humbasim popullin britanik – miqtë tanë në të gjithë Kanalin”, thanë ata.