Gjilan: Nis manifestimi “Flaka e Janarit” (FOTO)

0
227

Është hapur manifestimi i përvjetshëm “Flaka e Janarit” në Gjilan.

Pjesë e këtij organizimi janë edhe homazhet në nderim të dëshmorit të kombit Xhevat Qerimi, që nga ora 11:00 kanë filluar në ambientet e Teatrit të Qytetit në Gjilan, ku familjarë, ish-bashkëpunëtorë dhe qytetarë të udhëhequr nga kryetari i kësaj komune, Lutfi Haziri, me kabinetin e tij, të cilët po nderojnë kontributin e dëshmorit në 27 vjetorin e vdekjes së tij.

Ndërkohë, për veprën e tij është duke u mbajtur edhe një akademi përkujtimore në të njëjtin vend.

Ndërsa më pas do të bëhet edhe rivarrimi i dëshmorit në kompleksin e varrezave të Dëshmoreve në Gjilan.

Aktivitetet në kuadër të organizimit “Flaka e Janarit” do të vazhdojnë deri në fund të këtij muaji në këtë komunë.