Gjysmëfinalja e parë e Eurovizion, përzgjidhen 10 finalistët e parë

Sonte u zhvillua gjysmëfinalja e parë në Eurovizion i cili zhvillohet në Tel Aviv të Izraelit.

Pas performancave të 17 vendeve janë zgjedhur 10 finalistët e parë.

7 vendet e skualifikuara janë Mal i Zi, Finlanda, Polonia, Hungaria, Belgjika, Gjeorgjia dhe Portugalia

Ndërsa 10 vendet finaliste janë:

Greqia – Katerine Duska With Better Love

Bjelloriusia – ZENA with Like It

Serbia – Nevene Božović ëith Kruna

Qipro – Tamta with Replay

Estonia – Victor Crone ëith Storm

Republika Çeke – Lake Malaëi with Friend Of A Friend

Australia – Kate Miller-Heidke with Zero Gravity

Islanda – Hatari with Hatrið mun sigra

San Marino – Serhat with Say Na Na Na

Sllovenia – Zala Kralj & Gašper Šantl ëith Sebi