Goditje e rëndë për May: Parlamenti britanik i thotë JO Brexit-it

548

Kryeministrja britanike, Theresa May, ka pësuar humbjen më të rëndë parlamentare të çdo kryeministri të mëparshëm në epokën demokratike, kjo pasi deputet hodhën poshtë marrëveshjen e Brexit, me një shumicë prej 230 votash, transmeton Gazeta Metro.

Konservatorët mbështetës të Brexit u bashkuar me partitë e opozitës dhe Partinë Demokratike për të shkelur qeverinë, në votimin më domethënës ndonjëherë, të cilin kryeministrja e vonoi para Krishtlindjeve, kjo me shpresën për të fituar mëshumë vota.

Më herët gjatë ditës së sotme, May ka bërë një lutje të fundit për kolegët që ta mbështesin atë në debatin tetë-ditor për Brxit, duke i paraljmëruar ata të mos e thyejnë premtimin e tyre për popullin britanik.