Gratë që zgjohen herët janë më pak të prira që të bien në depresion

0
228

Gratë që zgjohen herët janë më pak të prira që të bien në depresion, pohon studimi i ri.

Ky hulumtim i më shumë se 32 mijë grave i publikuar në Ditarin e Hulumtimeve Psikiatrike gjeti që gratë që janë më të prira që të zgjohen herët, janë më larg rrezikut për të zhvilluar sëmundje mendore shkaku i ekspozimit më të madh ndaj dritës së ditës.

Hulumtuesit në Universitetin e Kolorados njashtu ekzaminuan lidhjet mes çrregullimit të disponimit dhe kronotipit (psh. sa herët apo sa vonë një person sinkronizohet me 24 orësh).

Ky studim gjeti që njerëzit që zgjohen vonë janë më të prirë që të jenë depresivë, por marrë parasysh edhe faktorët e tjerë si: të jetuarit vetëm, të qenit beqar dhe duhanpirja.