Hajredin Kuçi: Këto janë arsyet e largimit tim nga politika

Njëri nga figurat kryesore të Partisë Demokratike të Kosovës, Hajredin Kuçi, tash e disa kohë është larguar nga skena politike duke mos qenë pjesë e qeverisë aktuale.

Ish-zëvendëskryeministri dhe ish-ministër i Ministrisë së Drejtësisë, Hajredin Kuçi, i cili ishte edhe “krahu i djathtë” i presidentit Hashim Thaçi, ka lënë anash politikën për të vazhduar profesionin e tij në universitet.

Ai në një intervistë për portalin Arbresh.info ka thënë se ka vazhduar rrugëtimin e tij si profesor në universitet, por nuk ka lënë anash aktivitete e tija në Partinë Demokratike të Kosovës.

“Kam qenë aktiv për aq sa kam pasur rolin në shoqëri dhe kam vazhduar aty ku kam qenë ma herët në kuptimin profesional në universitet dhe në kuptimin politik në PDK. Natyrisht roli im nuk ka qenë prioritar siç ka qenë në institucione dhe unë kam qenë i kujdesshëm që qëndrimet e mia t’i them në forumet e partisë e më pak në opinion”, ka thënë ai.

Kuçi ka thënë se skena politike ka nevojë për njerëz të ri dhe mendime të reja.

“Koha e vendosjes së vetës në vend të parë, është kohë që kam reflektuar dhe kam bërë mirë. Ka hapësirë për njerëz të ri për mendime të reja. Momente të caktuara do ta shohim vendin dhe hapësirën e secilit, por edhe timen”, shprehet Kuçi.

Ai po ashtu ka komentuar edhe punën e ministrit aktual, Abelard Tahirit, i cili ka thënë se ndihet mirë kur Tahiri pason punën dhe kontributin e Kuçit për Ministrinë e Drejtësisë.

“Ndërtimi i arkitekturës që ka qenë synim i imi dhe ndërtimi i disa standardeve nëdrejtësi. Unë mendoj që tani me intensitet të shtuar ministri aktual është duke bërë një punë të mirë një punë profesionale që garanton edhe funksionimin e sistemit të pavarur në Kosovë, por edhe krijimin e politikave të drejta të Ministrisë së Drejtësisë. Unë ndihem mirë kur e shoh një njeri si ai që pason punën time”, është shprehur Kuçi.

Hajredin Kuçi, në zgjedhjet e fundit në Kosovë nuk ka arritur të siguroj votat e mjaftueshme për t’u bërë deputet. Ai ka arritur të marrë rreth 7 mijë e 500 vota, e të cilat nuk janë të mjaftueshme për të siguruar një ulëse në Kuvend.