Haradinaj takohet me përfaqësuesit e Sindikatave të Shërbimit Civil

0
427
Kryeministri Ramush Haradinaj, gjatë ditës sotme është takuar me përfaqësuesit e SindikataveShërbimit Civil.
Haradinaj thotë se në takim diskutuam edhe bashkëpunimin e mëtutjeshëm dhe u dakorduam që të fillojmë dialogun institucional të drejtpërdrejt në mes të Qeverisë dhe Sindikatave të Shërbimit Civil
“Në këtë aspekt vendosëm që do të trajtohen çështjet që lidhen me stazhin e punës të viteve të ‘90-ta duke krijuar një komision qeveritar që do të trajtojë këtë temë”.
“Po ashtu, do të diskutohet për kushtet e punës në shërbim civil, aspekti i inspektorateve dhe avancimin e shërbyesve civil të komunës së Prishtinës sipas Ligjit për Kryeqytetin”, shkruan Haradinaj në rrjetin social Facebook.
Haradinaj tha se administrata e shtetit e përfaqësuar nga shërbimi civil është motori i shtetit dhe se trajtimi i tyre do të jetë i kujdesshëm përmes një dialogu të vazhdueshëm
“Me erdhi mirë që ngritja prej 0.20 %, që është e barabartë me sektorët tjerë u kuptua si një përkushtim i Qeverisë për të përmirësuar sado pak gjendjen e shërbyesve civilë dhe se vazhdimi i dialogut institucional ndërmjet Sindikatës dhe Qeverisë do të jetë përkushtimi im personal”, shkruan më tej Haradinaj.
Ja postimi i plotë i tij: