Hoti: Zbatimi i Ligjit të Pagave, vështirë të ndodhë edhe në vitin 2023

0
76

Ish-kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, tha se dialogu social, ka munguar në tërësi nga ana e qeverisë.

Ai thotë se mbi të gjitha, duhet të gjendet zgjidhja që nxënësit të kthehen në shkollë.

“Ka pajtueshmëri që kërkesat e sindikatës janë legjitime, për shkak të gjendjes ekonomike dhe për shkak se Ligji i Pagave është vonuar tepër shumë”, thotë Hoti në “RTK Prime”.

Sipas tij, ky projektligj është vonuar shumë sepse në verën e vitit 2020, Kushtetuesja e ka dhënë verdiktin e saj.

“E në vitin 2021, është punuar, por deri më tash nuk ka ardhur në diskutim”, thotë Hoti.

“Le të themi se ligji vjen në fund të tetorit, por ai nuk ka gjasa të miratohet brenda këtij viti”, rikujton Hoti, që dikur ishte dhe ministër i Financave, në qeverinë e drejtuar nga Isa Mustafa.

“Por edhe nëse vjen ky projektligj, është e pamundur të buxhetohet për vitin 2023, sepse buxheti duhet të dorëzohet në Kuvend, deri me 30 tetor”.