I armatosur deri në dhëmbë, arrestohet burri që do të merrte pjesë në përurimin e Joe Biden

416
Shot of the White House in Washington DC

Policia e Kapitolit SH.B.A. ka arrestuar një burrë në qendër të qytetit të Uashington DC me një pistoletë të mbushur, me më shumë se 500 fishekë municione dhe letrat kredenciale të përurimit, të presidentit Joe Biden.

CNN raporton se burri po përpiqej të kalonte nëpër një pikë kontrolli në Washington DC, duke mbajtur një pistoletë gjysmë-automatike në mbështetësen qendrore të makinës së tij të ngarkuar me 17 fishekë.

“Policia më vonë rikuperoi pistoletën, si dhe 509 fishekë municioni, predha gjahu dhe një revistë për pistoletën, sipas një raporti të incidentit të siguruar nga Departamenti i Policisë Metropolitane në Washington DC.”

Njeriu nga Virxhinia, i identifikuar si Wesley Allen Beeler, u arrestua për posedim të një arme zjarri të paregjistruar.

Arrestimi mund të jetë një shenjë e gjërave që do të vijnë. Në vazhdën e sulmit të dhunshëm të turmës së 6 janarit në Kapitol nga mbështetësit e Trump, e gjithë pamja e normalitetit do të zhduket nga Dita e Përurimit të këtij viti.

Qendra e Uashington DC është kthyer në një kamp të armatosur. National Mall është vulosur për publikun dhe Monumenti i Uashingtonit është mbyllur. Rreth 21,000 trupa të Gardës Kombëtare do të jenë në punë më 20 Janar, së bashku me policinë DC dhe agjencitë e shumta federale të zbatimit të ligjit.