Incident në konferencë dhe largimi i delegacionit, flet ministri i Kosovës: Ja çfarë ndodhi

0
827

Mësohet se delegacioni serb nuk ka pranuar të rrijë bashkë me delegacionin kosovar, të dy të ftuar si pjesë e kësaj konference të rëndësishme.

Kosova nuk ka pranuar të përfaqësohet nën logon UNMIK, pasi është shtet i pavarur.

Sakaq delegacioni serb nuk e ka pranuar pjesëmarrjen e Kosovës në këtë Konference, e për këtë arsye janë larguar, duke mos nuk ka pranuar që Kosova të bëhet anëtare me të drejta të plota në Kombet e Bashkuara.

Në një prononcim për mediat Ministri i Mjedisit të Kosovës, u shpreh se askush nuk duhet të ëndërrojë që ta përjashtojë Kosovën.