Ja cilat zona do të mbesin pa rrymë

KEDS ka bërë të ditur se do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

15.12.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjan do të ndërprehet:

LP 10[kV] Sllovi (kodi: 41000003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Gushterica e Ulët, Gushterica e Epërme, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec, Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Evitim rreziku, kalimi I rrjetit 10kV ne degëzimin e tensionit të mesëm TS Shkolla-Dobratin.

Pejë

1.

Në Stabilimentin Klina 10 [kV] do të ndërprehet:

LP 10[kV] Volljaku (kodi: 52000102) në dy termine nga ora 08:00 deri 09:30 dhe nga ora 15:30 deri 17:00

Vendet: Fshatrat: Deiq (një pjesë), Volljakë dhe Zajm.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.

Në Stabilimentin Klina 10 [kV] do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Betonjerka (El. E bet) (kodi: 52000102003) nga ora 08:00 deri 17:00

Vendet: Fabrika e elementeve të betonit Rastok – Dollovë.

Arsyeja: Për shkaqe sigurie, përfundimi i punimeve nga gurthyesi “REA Sh.p.k”

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Pestova Mulliri (kodi: 73000010) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: 9 konsumatorë komercial në fshatin Pestovë, Maxhunaj dhe Dumnicë (një pjesë)- Mulliri Elektrik 1, Mulliri Elektrik 2-Maxhunaj, Fabrika e Patateve ”Qips”Pestovë, Restorani ” Ura e Gurit ”Maxhunaj, Fabrika e Drurit ” BINI ” Maxhunaj, Fabrika e Seperacijonit Maxhunaj.

Arsyeja: Evitim rreziku, rregullimi i prishjes në rrejtin 04 kV TSB Nadakovc, që janë pa energji elektrike për shkak të shtyllave të thyera.

2.

Nga TS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Nadakovc (kodi: 73000014) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Btp Petroll, te përmendorja e Hamdi Feratit, Nadakovc- Gubetini, Nadakovc-blinda, Naser Imeri, Sfaraqak dhe lagjja Xhafaj.

Arsyeja: Evitim rreziku, rregullimi i prishjes në rrjetin 04 kV TSB Nadakovc, që janë pa energji elektrike për shkak të shtyllave të thyera.

16.12.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prizren

1.

TS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Stabilimenti në Peqan nga ora 09:00 deri në ora 12:00.

Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Bllaca VI lagjja Sukaj (Kodi: 32000007005)

TS 10/0.4 kV PEQANI (Kodi: 32000007006)

TS 10/0.4 kV Duhla Kraishte (Kodi: 32000007007)

TS 10/0.4 kV Duhla, B.Qatani (Kodi: 32000007008)

TS 10/0.4 kV Duhel, Lagjja Sopaj (Kodi: 32000007009)

TS 10/0.4 kV Duhel restorant Giri (Kodi: 32000007010)

TS 10/0.4 kV Bllaca V Bajraktare (Kodi: 32000007011)

TS 10/0.4 kV Bllaca I shkolla (Kodi: 32000007012)

TS 10/0.4 kV Bllaca II Zekollët-Elezaj (Kodi: 32000007013)

TS 10/0.4 kV Bllaca III Kroni blinde (Kodi: 32000007014)

TS 10/0.4 kV Bllaca II Lumaj (Kodi: 32000007015)

TS 10/0.4 kV Kyqyket Bllacë (Kodi: 32000007031)

TS 10/0.4 kV Bllac (Kodi: 32000007032)

TS 10/0.4 kV Zekollet-Bllacë (Kodi: 32000007033)

TS 10/0.4 kV N.T.P.Kroni Bllacë(Kodi: 32000007034)

TS 10/0.4 kV TS Beco (Kodi: 32000007035)

TS 10/0.4 kV Lagjja Hoxaj-Bllacë (Kodi: 32000007036)

TS 10/0.4 kV Duhel (Kodi: 32000007040)

TS 10/0.4 kV Dule- Lagja te xhamija (Kodi: 32000007041)

TS 10/0.4 kV Duhël-lagjja Rrafshi (Kodi: 32000007042)

TS 10/0.4 kV Bllacë (Kodi: 32000007045)

Vendet: pjesë e fshatrave Bllacë, Duhël, Peqan dhe TS Beco.

Arsyeja: Evitim rreziku, kyçja e LP në kabllo dhe ndërrimi i shtyllës së tensionit të mesëm.

16.12.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

NS – net 10/0.4kV në Stabiliment nga ora 09:00 deri 12:00

1. NS 10/0.4kV PTK (kodi: 73000002005)

2. NS 10/0.4kV Kalaja (kodi: 73000002006)

3. NS 10/0.4kV TS Sami Ferizi Te çerdhja (kodi: 73000002008)

Vendet: Rrugët: Adem Jashari, rruga e Tiranës (një pjesë), konsumatorë në sheshin Hasan Prishtina (një pjesë), Ismail Qemali, Kalaja dhe Marin Barleti.

Arsyeja: Lidhja e daljeve daljeve të reja 0.4 kV në TS 10/0.4kV PTK.

2.

Nga NS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10[kV] Likovci (kodi: 74000001) nga ora 08:00 – 10:00 dhe nga ora 15:00 – 17:00

Vendet: fshatrat: Arbëri e Epërme, Arbëri e Poshtme, Likovcë, Makërmal, Morinë, Plluzhinë, Pozhullë, Murg, Obri e Ulët, Obri e Epërme, Rrezallë, Shtuticë, Ticë, Tushil dhe një pjesë e Skenderajt.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

3.

Nga NS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehen:

NS – net 10/0.4[kV] që mbesin pa tension nga ora 08:00 deri 17:00 janë:

1. NS10/0.4[kV] Morinë-1 kodi: 74000001001

2. NS10/0.4[kV] Morinë-2 (Varrezat) kodi: 74000001002

3. NS10/0.4[kV] N.T.SH. “RREZE COMERCE”kodi: 74000001058

4. NS10/0.4[kV] Morinë-3 kodi: 74000001003

5. NS10/0.4[kV] Morinë-4 kodi: 74000001004

6. NS10/0.4[kV] Makermal-Gogjuli kodi: 74000001005

7. NS10/0.4[kV] Makermal-Xhinovci-1 kodi: 74000001006

8. NS10/0.4[kV] Likocë i Ri kodi: 74000001007

9. NS10/0.4[kV] Plluzhine-Kastrati (te Shkolla) kodi: 74000001008

10. NS10/0.4[kV] Polluzhe-Veliu kodi: 74000001009

11. NS10/0.4[kV] Shtuticë-Shkolla kodi: 74000001010

12. NS10/0.4[kV] Shtuticë-Lagjja Bilalli kodi: 74000001060

13. NS10/0.4[kV] Shtuticë-Lagjja Bilalli kodi: 74000001059

14. NS10/0.4[kV] Plluzhinë-Istogu -1 kodi: 74000001011

15. NS10/0.4[kV] Plluzhinë-Istogu – 2 kodi: 74000001012

16. NS10/0.4[kV] Makerrmal Xhinovci – 2 kodi: 74000001047

17. NS10/0.4[kV] Makerrmal Xhinovci-3 kodi: 74000001048

18. NS10/0.4[kV] Shtuticë-2 Pompat kodi: 74000001054

19. NS10/0.4[kV] A&BB SH.P.K Arif Qazim Aliu kodi: 74000001057

Vendet: fshatrat: Morinë, Makermal, Plluzhine, pjeserisht (Likovc, Makermal, Polluzhe, Shtuticë)

Arsyeja: Projekte investive, zhvendosje e trafostacionit “Morine 2 (Varrezat) ” – LOT 23, sipas projektit.

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 dhe NS 110/10(20) [kV] Prishtina 7

do të ndërprehen keta TS – a nga ora 09:00 deri në ora 21:00

P.S: Ndërprerja do të realizohet transformotor pas transformotori, jo e gjithë dalja në të njëjtën kohë dhe koha e shkyçjes së transformatorëve në kushte normale nuk do të zgjasë shumë.

1. TS 10/0.4 kV Qemajl Imeri”Ariani Company”shpk kodi: 19000036207

2. TS 10/0.4 kV Dashmir Limaj N.N.P.”Standard Plus” kodi: 19000036277

3. TS 10/0.4 kV Prishtina e re kodi: 19000036152

4. TS 10/0.4 kV Fakulteti elektroteknik kodi: 19000036311

5. TS 10/0.4 kV Fakulteti i Ndërtimtarisë kodi: 19000036312

6. TS 10/0.4 kV Qendra tregtare kodi: 19000036318

7. TS 10/0.4 kV S. shpërndarës Bregu i Diellit 8 kodi: 19000036316

8. TS 10/0.4 kV Bregu I Diellit I trafa 9 kodi: 19000036315

9. TS 10/0.4 kV “Florin Krasniqi” (objekti banesor) kodi: 19000036320

10. TS 10/0.4 kV “Ontexi Construction-Florin Krasniqi kodi: 19000036228

11. TS 10/0.4 kV Bregu I Diellit i trafo 4 kodi: 19000036313

12. TS 10/0.4 kV Bregu I Diellit i trafo 6 kodi: 19000036314

13. TS 10/0.4 kV Bregu i Diellit 1 TS 7 kodi: 19000036317

14. TS 10/0.4 kV Bregu I Diellit I trafo 10 kodi: 19000036319

15. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 5(Dukagjin Hoxha) kodi: 19000036310

16. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 1 kodi: 19000036305

17. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 2 (Nazmi Qitaku) kodi: 19000036306

18. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 3(Skender Kastrati) kodi: 19000036307

19. TS 10/0.4 kV Fuad Pashë Dibra 4(banesat e Shqipërisë) kodi: 19000036308

20. TS 10/0.4 kV Rambuje 2 kodi: 19000036140

21. TS 10/0.4 kV Lumezët( Rambuje 4 ) kodi: 19000036309

22. TS 10/0.4 kV Rambuje 3 kodi: 11000018141

23. TS 10/0.4 kV Ibrahim Gavas”EL CONSTRUCTION”SH.P.K kodi: 11000018201

24. TS 10/0.4 kV Lordi Bajron kodi: 11000018157

25. TS 10/0.4 kV Isa Kuqi (Lidhet te Banesa e R. Hajdarit) kodi: 11000018198

26. TS 10/0.4 kV Lutë Fetahu “FFB-TRADE” shpk kodi: 11000018254

27. TS 10/0.4 kV Qemajl Pozhegu “ POZHEGU BROTHERS” kodi: 11000018248

28. TS 10/0.4 kV Sulejman Rrahmani NNT “S & N=2” kodi: 11000018272

29. TS 10/0.4 kV “Driloni Com”Dalip Gashi kodi: 11000018224

30. TS 10/0.4 kV N.P.”BESA KOMERCE” kodi: 11000018249

31. TS 10/0.4 kV Norbert Jorkli 3(Faktikisht Novosellët ) kodi: 11000018091

32. TS 10/0.4 kV Norbert Jorkli 2 kodi: 11000018090

33. TS 10/0.4 kV 1 Tetori kodi: 11000018126

34. TS 10/0.4 kV De-kos Afrim Berisha kodi: 11000018240

35. TS 10/0.4 kV Shqiptar Novosella “Dardania SH Company”SH.P.K kodi: 11000018264

36. TS 10/0.4 kV Velania kodi: 11000018086.

Vendet: Pjesë të rrugëve – Mehmet Gradica, Hyzri Talla, Enver Maloku, Xheladin Rekaliu, Hjarullah Avdullahu, Abdyl Frashëri, Ganimete Tërbeshi, Garibaldi, Lordi Bajron; një pjesë e rrugëve – Bedri Shala, Gazmend Zajmi , Lordi Bajron, Kaçaniku, Ali Kelmendi, Shaip Spahija, Jashar Salihu, Isa Kastrati, 1 Tetori, Edmond Hoxha dhe Shaip Kamberi.

Arsyeja: Projekte investive, konvertimi i daljes në nivelin e tensionit nga 10kV në 20kV i TS-vë – (P2-P7_Feeder1).

16.12.2022

Punime nga palët e treta

Pejë

1.

TS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Loxha (kodi: 51000008) prej orës 11:30 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Graboc, Lubeniq, Loxhë, Raushiq, Raushiq i Ri (një pjesë), Strellc i Epërm, Zagermë (një pjesë) dhe Zllopek (një pjesë), si dhe një pjesë e rrugës Dardanija 2.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV dhe 20kV, sipas zgjidhjes teknike.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10[kV] Lladovë do të ndërprehet:

LP 10[kV] Pasjan (kodi: 61066013) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Burincë (një pjesë), Lipovicë (një pjesë), Llashticë, Muçibabë dhe Pasjan.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës së re të tensionit të mesëm 10kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prizren

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Kamenica (kodi: 31000029) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 101 Enver Hadri, 130 Beslidhja (një pjesë), 15 Faik Çabrati (një pjesë), 17 Mbreti Gent, 18 Beteja e Pashtrikut, 196 Aleks Buda, 205 Janina, 206 Arta, 208 Flamuri, 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë), 239 Luj Pasteri, 240 Petro Marko, 35 Skender Latifi, 37 Verrat e Llukës, 38 Afrim Bytyqi, 40 Ismail Qemajli, 41 Lasgush Poradeci, 42 Ismet Gashi, 49 Aziz Kelmendi, 51 Jashar Salihu, 54 Enkelejët, 55 Sadik Ramë Gjurgjeviku, 65 Brigadat, 7 Ismail Kryeziu, Arban, Jeta e Re, Përparimi dhe Tranziti (një pjesë); fshatrat: Petrovë (një pjesë) dhe Rrallinë (një pjesë).

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV dhe 20kV, sipas zgjidhjes teknike.