Kapet një sasi e konsiderueshme e medikamenteve gjatë tentim kontrabandës (Video)

472

Oficerët doganor në Prizren, gjatë kontrollimit të një maune kanë zbuluar sasi të konsiderueshme të medikameteve të mbështjella me mbulesa për tavolina dhe perde .

Gjatë kontrolleve tek mallrat në import kjo dërgesë është selektuar për kontroll të hollësishëm, ku gjatë kontrollimin të maunës e deklaruar si përmbajtje tekstili janë hasur sasi të konsiderueshme e medikamenteve të cilat përveç që ishin në tentim për kontrabandë nuk plotësoni as kushte higjienike dhe temperaturat për transport, thuhet në komunikatën e Doganës së Kosovës.

Sasia e medikamenteve ishte rreth 700 paketime me vlerë afër 15.000 mije euro. Me këtë rast për shkak se importuesi ka bërë shkelje të dispozitave të KDAK-së, neni 276 pika A, ndaj të njëjtit është inicuar proces për kundërvajtje si dhe rasti vazhdon për hetime të mëtejme.