Këta janë shtatë kosovarët e garës më të madhe automobilistike evropiane

0
134

Liridon Kalenderi, Bardhyl Canolli, Besfort Bunjaku, Gazmend Demolli, Leutrim Bytyqi, Kreshnik Mariqi dhe Valon Jaha janë automobilistë kosovarë që do të marrin pjesë në garën e madhe, e cila këtë fundjavë mbahet në kuadër të Kampionatit Evropian në Buzet të Kroacisë.

Bëhet fjalë për njërën nga garat më të mëdha, më atraktive dhe më prestigjioze, prandaj është e qartë se, edhe konkurrenca është tejet e madhe. Përkundër këtij fakti, garuesit tanë janë shprehur optimistë për rezultate të mira, madje nuk e fshehin optimizmin për t’u gjendur në podiumin e fituesve.

Besfort Bunjaku për herë të parë do të jetë pjesëmarrës i garës në Buzet, por ky fakt nuk i zbeh pritjet e tij. “E dimë se është një garë shumë e fortë, me garues të njohur nga mbarë Evropa, por edhe ne synojmë të arrijmë rezultate të mira, në Buzet shkoj me ambicie për t’u gjendur në podiumin e fituesve, megjithëse jam i vetëdijshëm se do të jetë tepër vështirë“, ka thënë Bunjaku.

Optimizmin nuk e ka fshehur as Liridon Kalenderi. “Është njëra nga 12 garat e Kampionatit Evropian. Buzeti është një shteg që kërkon shpejtësi dhe teknikë, konkurrenca është e madhe, por shpresoj që kësaj radhe çdo gjë do të jetë në rregull dhe të arrijmë rezultate të mira, megjithëse ne nuk po kemi mundësi të jemi aktivë sikur vozitësit e tjerë që pretendojnë titullin e kampionit në këtë disiplinë”.

Edhe garuesit e tjerë dhe zyrtarët e Federatës së Auto Sportit të Kosovës besojnë që në Buzet do të kemi paraqitje të mirë, shkruajnë mediat kosovare.