Kosovës i shtohet edhe një parti politike

0
254

Listës se partive politike ne Kosovë, ju ka shtuar edhe një parti e re e cila vjen nga komuniteti boshnjak e themeluar nga Deputetja Duda Balje.

Lajmin për ketë e ka konfirmuar vetë deputetja Bale përmes një postimi në profilin e saj zyrtar në “Facebook”.

“Ju informojmë për fillimin e funksionit të subjektit politik të sapo regjistruar – Bashkimi Social Demokratik (Sdu)”, ka thënë ajo.

Më poshtë e gjeni njoftimin:

Ju informojmë për fillimin e funksionit të subjektit politik të sapo regjistruar – Bashkimi Social Demokratik (Sdu).

Partia formohet nga një numër i madh njerëzish që mendojnë njësoj, me një qëllim të përbashkët për të dhënë diçka ndryshe në skenën tonë politike, për t ‘i kthyer pushtetin politik nga të cilët bëhet fjalë për interesat e drejtpërdrejta të njerëzve dhe jo një të vogël numri i njerëzve.

Bashkimi ynë i ri Social Demokratik është një parti e atyre që ndajnë të njëjtat ide, ata që do të punojnë për të nevojë për ndryshime dhe jo ata që thjesht po flasin për ta. Sdu është një parti e atyre që jetojnë nga puna, dituria..

Sdu është një parti e njerëzve të ndershëm, punëtorë në kuptimin më të përbashkët demokratik të fjalës, partia e të rinjve krijues, partia e poetit dhe artistëve, partia e avokatëve dhe mjekëve tanë, partia e sipërmarrës të përgjegjshëm, partisë intelektuale, partia e mësuesve e fëmijëve tanë, një parti e shtypur, e dobët…

Do të mbahet për drejtësi sociale dhe një shoqëri më njerëzore me shanse dhe mundësi të barabarta për të gjithë, me punësimin e njerëzve të arsyeshëm, të ndershëm dhe të punës.