Kujdes! Ky version i WhatsApp, iu fshin kontaktet

0
34

Përdoruesit që kanë instaluar “versionet e ndryshuara” të WhatsApp do t’i gjejnë përdoruesit të bllokuar për shkak të një ndryshimi të WhatsApp.

Arsyeja është se kompania nuk mund ta mbështesë atë me përditësime të sigurisë dhe nuk mund të vërtetojë praktikat e saj të sigurisë.

WhatsApp drejton gishtin në dy versione të paautorizuara të softuerit, duke paralajmëruar përdoruesit se ato përbëjnë një kërcënim të mundshëm të sigurisë.

Paralajmërimi është më shumë se një shënim: është një bllok i përkohshëm i shërbimit, është e pamundur ta injoroni atë.

Në faqen zyrtare kompania shpjegon arsyet për këtë veprim dhe si të rifillojnë bisedat e humbura me kontaktet.

Vlen të theksohet se pyetja nuk ka të bëjë me shumicën dërrmuese të përdoruesve, domethënë ata që përdorin versionin “legjitim” të WhatsApp që ndodhet në dyqanin e Play dhe në dyqanin Apple.

Ajo ka të bëjë me përdoruesit që përdorin opsionet shtesë të WhatsApp si WhatsApp Plus dhe GB WhatsApp.

Këto versione gjenden në internet dhe jo në faqen zyrtare të WhatsApp apo në dyqanet zyrtare.