Kujdestari i klasës përkujton dëshmorin Jashar Jashari

0
1131

Shkruan: Idriz Ismajli

Më 29 mars 2020 u bënë 21 vjet nga rënia heroike e dëshmorit Jashar Jashari i njohur si komandant Duraku.

Për dëshmorin Jashar Jashari për të cilën sa do që shkruhet është pak. Sepse ai dha jetën për ketë dite ku ne sikur nuk po mund ta ruajmë atë për të cilën ai dha jetën. Te perçarë ne këtë kohë të pa kohë. Në vend se të jemi te bashkuar.

Dua ta kujtoj atë si dëshmor. Pasi që unë isha kujdestar i klasës së tij. Dhe atë në vitin 1981 në vitin e Demonstratave për Kosovën Republikë.

Po ju sjell emrat e të gjithë atyre që kanë qenë në vitin e -III-të. Si një kujtim që ta kanë.

Dëshmori Jashar Jashari ka pasë nr.16 në ditar.

Lavdi jetës dhe veprës së tij!

Lavdi për jetë e mot!