KUNDËRSHTIM PUBLIK ndaj një pjese të shkrimit të Mehmet Hajrizit në biografinë e Basri Musmuratit

Shkruan: Selami Neziri

Kundërshtoj pjesën ku flitet për angazhimin e Basri Musmuratit në Zonën Opereative të Karadakut: “Më të filluar lufta e UÇK-së është angazhuar në sigurimin e logjistikës ( armëve, parave dhe mjeteve të tjera teknike e ushqimore) si për Shtabin e Përgjithshëm ashtu edhe për Zonën Operative të Karadakut. Në logjistikë më së shumti ka vepruar me Ilmi Ramadanin, Isa Kastratin, Fatmir Xhelilin, Ismail Kastratin, dhe Skënder Kastratin. Bashkë me Ahmet Isufin, Ilmi Ramadanin, Shemsi Sylën dhe Emin Krasniqin ishte themelues dhe anëtar i Shtabit të Zonës Operative të Karadakut”

Në mbledhjen themeluese të Shtabit të Nënëzonës Operative të Karadakut ishim: Ahmet Isufi, Abdyl Bajrami, Lulzim Leci, Milaim Limoni, Shemsi Syla dhe Selami Neziri.

Basri Musmurati nuk ishte në themelimin e Shtabit të NZOK-ut. Vendin që ja patëm rezervuar nuk erdhi kurr ta zë. Katër muaj më vonë vendin e tij e zë Shemsi Syla!

Uroj së paku pjesa tjetër e biografisë së tijë të jet e vërtetë!

Njëri nga themeluesit e Shtabit të Nënzonës Operative të Karadakut
Selami Neziri-Agroni

Ky është shkrimi të cilin e ka kundërshtuar autori:

http://pashtriku.org/?kat=64&shkrimi=9933&fbclid=IwAR2pVl3tSXF55P79olr66Gbl3jaHF6cXfH1n2Tf6Cr4JdTHCppBiOzEfK-s