Kurti: Thaçi e ka qit Kosovën në “aksham pazar”

0
402
Albin Kurti në një shkrim në Facebook ka thënë se “presidenti i Kosovës e ka vënë shtetin në pazar dhe po thotë se u bë aksham”.
Kurti ka thënë se Thaçi “don ta çmontojë dhe ta falë” Kosovën, ose do ta “shesë pjesë-pjesë”.
Shkrimi i plotë i Kurtit:
Opsione për Kosovën, sa të duash. Me 13 pika, me 16, me 17, me 22 pika! Sepse i ashtuquajturi president i Kosovës e ka vënë shtetin tonë në pazar dhe po thotë se u bë aksham. Kosovën don ta çmontojë dhe ta falë ose shesë pjesë-pjesë: dikujt Trepçën, tjetërkujt Ujmanin, me përqindje KEK-un, Mitrovicën ta bëjë Bërçko, kishat e manastiret ortodokse Hilandar, dhe, statuse speciale gjithandej diku 35 e diku 99 vjet. Çka i bie kjo, si Bosnja, si Palestina apo si Hong Kongu? Paj, të trija këto. Ama në fund të dialogut na vjen njohja, thotë edhe qeveria porsi ai – pra, do të njihet ajo që mbetet nga Kosova, ndërkohë që e kanë pranuar mosnjohjen e Serbisë. Këta njerëz edhe pavarësinë ta varin.