Ky është shekulli i shqiptarëve!

Shkruan: Prof.Dr. Shemsedin Dreshaj

Në mungesë të strategjisë gjithkombëtare, shqipëtarët sot e kanë pozitën politike shumë më mirë se sa raportet ndërmjet veti. Ky shekull është definitivisht, shekull i shqipëtarëve. Partitë politike shqipëtare urgjentisht duhet ulur dhe të hartojnë strategjinë gjithkombëtare të mbijetesës në Ballkan: ata të Shqipërisë, Kosovës, Ilirides, Malsisë e të Luginës. Kjo është imperativ, madje i vonë.

Strategjitë e deshqiptarizimitë të trojeve historike shqiptare janë të kahmotshme. Fillojnë nga veprimet praktike të vjetra herë me dhune e herë me aktivitete politike.

Si strategji të organizuara fillojnë nga Jovan Cijic, Garashanin, e vazhdojne me Vasa çubriloviq e se fundmi me Dobrica Qosic. Këto strategji kanë një të përbashket, zhdukjen e qenies shqipëtare nga këto treva.
Strategjia e mbijetesës nënkupton hartimin e një strategjie mbi strategjitë armiqësore të deri sotme nga armiku i përhershëm.

Po ju dërgoj një material të shkurtër nga Vasa Qubrilovic, “Strategjia e mbijetesës së popullit serb në Ballkan”.

Vaso Cubrilloviq:
“Ne Sérbèt nuk kemi armiq mè tè mèdhenj se shqiptarèt, nèse duhet tè ngremè kokën tonè, duhet tè ulim kokèn e tyre, nèse duhet tè ndjehemi gjerë nè territore, duhet tè ngushtojmè hapèsirat e tyre, nèse duhet tè na dojè bota, duhet te bèjmè qè bota tè urrej ata.

Qè shqiptarèt tè braktisin vendin e tyre, duhet me çdo kusht dhe me cdo mènyrè, t’ua nxijmè jetén! Tè arrijmè deri kètu, sè pari duhet tu mohojme origjinèn ilire epiriote dardane dhe tu vrasin krenarine ilire, tu shkaterrojmè vatrat dhe tu ngatèrrojmè emrat, tu njollosim emblemat dhe tu fshijme simbolet e lashta ilire, duhet domosdoshërisht ti bëjmë ti bjerrin gjuhën dhe zakonet e tyre, njëkohësisht tu rrëmbeimè gjithçka qè kanè të lashtë ILIRE ta pervetsoimë ne. Dhe t’i lèmè pa miq rreth e rotull, derisa ata të urrejnë dhe mos durojnë njëri tjetrin e përfundimisht tè mohojne vetveten!

Të finalizohet kjo platformë duhet domosdoshmèrisht, që antishqiptarizmi tè jetë filozofia dhe deviza e vetme e shtetit tonè! Mos harroni se mosqenia e shqiptarëve është vetëegzistenca e kombit Serb”.

Te gjitha epitafet nè varreza shqiptare, tè shkruhen në gjuhën arabe dhe simboli YLL dhe Hënë të mbisundoj…

“Qonju shqiptar nga gjumi zgjonju, Rreth një strategjie kombëtare bashkonju”

Urime shqiptarë 15 vjetori i pavarësisë së Kosovës!

Urime Kosovë pavarsia për përjetësi!”