Ky është vendi ku askush nuk beson se Zoti krijoi Universin

0
175

Asnjë nga Islandezët nën moshën 25 vjeçare nuk besojnë se ishte Zoti ai që krijoi Universin, kjo sipas një sondazhi.

Sipas këtij sondazhi, 93,9 për qind u përgjigjën se universi u krijua nga Big Bang.

Ndërsa vetëm 6 përqind u përgjigjën se nuk e dinë apo mundësinë “tjetër”.

Asnjëri nga respondentët, nuk besonin se universi është krijua nga Zoti, shkruan TheIndependent.

Revista Islanda, e cila raportoi gjetjet, shtoi se sondazhi tregon se të rinjtë dhe banorët e Reykjavík janë më pak fetar.

80,6 për qind prej tyre të moshës mbi 55 vjeçare identifikohen si të krishterë dhe vetëm 11,8 prej tyre janë ateistë.

Ndërsa 40,5 për qind e personave që ishin nën moshën 25 theksuan se ishin po ashtu ateistë, kurse 42 për qind thanë se janë të krishterë.