Larja e dhëmbëve parandalon edhe këtë sëmundje

764

Ka shumë arsye për të cilat duhet t’i lani dhëmbët rregullisht. Ja një tjetër arsye e fortë pse duhet!

Themeluesi i Stomatologjisë Harley Street, Dr. Mark Hughes, mendon se pastrimi i dhëmbëve më shpesh mund të zvogëloj mundësinë për zhvillimin e diabetit të Tipit 2.

Dr. Hughes sugjeron që krijimi i baktereve në gojë mund të hyjë në qarkullimin e gjakut përmes kapilarëve, duke çuar në bllokime në enët e gjakut dhe arteriet.

Arteriet e penguara janë të lidhura me shumë çështje shëndetësore, përfshirë diabetin. Pra, larja e shpeshtë e dhëmbëve shpesh ndihmon për të hequr bakteret dhe duke zvogëluar mundësinë e shfaqjes së diabetit të tipit 2.

Prandaj, mos përtoni dhe bëjeni larjen e dhëmbëve diçka të pandarë të jetës suaj!