Leblebiat kanë shumë përfitime shëndetësore

0
746
Leblebiat i takojnë familjes së bimëve bishtajore.
Përderisa ato janë bërë të njohura kohëve të fundit në vendet perëndimore, leblebiat në vendet e Lindjes së Mesme për mijëra vjet janë kultivuar për mijëra vjet.
Ato janë të shijshme me dhe cilësore dhe po ashtu të përshtatshme për t’u kombinuar me përbërës të tjerë.
Si një burim i pasur i vitaminave, mineraleve dhe fibrave, leblebiat mund të ofrojë një shumëllojshmëri të përfitimeve shëndetësore.
Përveç kësaj, ato janë të pasura me proteina dhe janë të mira që të bëjnë një zëvendësim të shkëlqyer për mish në dietat vegjetariane.
Më poshtë po ju tregojmë për përfitimet shëndetësore të shumta:
Përmbajnë shumë ushqyes
Mund të ju ndihmojnë të kontrolloni oreksin
Përmbajnë proteina
Mund t’ju ndihmojë të menaxhoni peshën tuaj
Përmirëson kontrollin e sheqerit në gjak
Për shkak të fibrave, leblebiat ndihmojnë tretjen
Lufton diabetin, kancerin dhe sëmundjet e zemrës
Kushtojnë pak dhe mund t’i përzieni lehtë me ushqimet tjera