Lozana zgjedhet qyteti i vogël më i mirë në botë, ja lista e 25 qyteteve të vogla ma të mira

0
137

Informacionet e fundit tregojnë se Lozana në Zvicër është renditur qyteti më i mirë i vogël në botë.

Ky qytet kryesoi grafikun në Indeksin e Përurimit të Qyteteve të Vogla të Monoklit, i cili renditi 25 qytetet më të mira në botë me një popullsi nën 200,000, transmeton albinfo.ch.

Lozana shtrihet në Liqenin e Gjenevës dhe është selia e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) dhe është renditur më i miri në botë për nga madhësia e tij.

Renditja u përpilua nga korrespondentët, redaktorët dhe studiuesit e Monocle, të cilët shikuan faktorë të tillë, si cilësia e transportit publik, lidhjet hekurudhore dhe ajrore, metabolizmi i gjallë dhe qeverisja lokale progresive, ndër të tjera, shkruan “independent”.

Qyteti zviceran zuri vendin e parë për një mori arsyesh, duke përfshirë perspektivën e tij globale, popullsinë e larmishme, shtëpinë e biznesit të madh dhe mjedisin natyror, tha Monocle.

Revista globale dhe punët e jetesës u mahnit gjithashtu nga numri i ndërmarrjeve shumëkombëshe me qendër në qytetin e rreth 137,000 njerëzve.

Lozana gjithashtu ka një nga universitetet më të larta në botë, Institutin Federal të Teknologjisë Zvicerane (EPFL), si dhe Shkollën Zvicerane të Menaxhimit të Mikpritjes së Famshme.

25 qytetet më të mira në botë:

Lozanë, Zvicër

Boulder, USA

Bergen, Norvegji

Hobart, Australi

Chigasaki, Japoni

Bolzano, Itali

Bordo, Francë

Innsbruck, Austri

Porto, Portugali

Aachen, Gjermani

Reykjavik, Islandë

Savannah, USA

Potsdam, Gjerman

Bazel, Zvicër

Chiang Mai, Tajlandë

Victoria, Kanada

San Sebastian, Spanjë

Eindhoven, Holandë

Bath, MB

Aalborg, Danimarkë

Wiesbaden, Gjermani

Trieste, Itali

Haarlem, Holandë

Annapolis, SHBA

Salzburg, Austri