Marshim sfidues i pjesëtarëve të FSK-së

0
56

Marshim sfidues i pjesëtarëve të FSK-së
Regjimenti i Xhenios i Gardës Kombëtare të FSK-së ka realizuar Marshimin dy ditorë dhe aktivitetet të ndryshme gjatë ditës dhe natës me qëllim të testimit të kapaciteteve të qëndrueshmërisë.

Gjatë marshimit me distance 30 km dhe lartësi mbidetare deri në 2281m në rajonin e Gjakovës, pjesëtarët përveç sfidave të terrenit malor ata u ndalën për të bërë homazhe pranë memorialëve të dëshmorëve dhe u njohën për së afërmi me shtigjet e furnizimit logjistik të UÇK-së.

Aktivitete të tilla testojnë përgatitjen fizike dhe ushtarake të pjesëtarëve të FSK-së, për të qenë të gatshëm në kryerjen e detyrave në bazë të misionit.