Morina: Deklaratat e partive politike janë joparimore

Shkruan Haki Morina:

Humbja e PDK-se, mua personalisht, do te me nxirrte fitimtar, per shkak se koha do te me jepte te drejt, nga perplasjet e mija ne te kaluaren me kete parti.

Por deklaratat e panderprera te disa partive politike, e sidomos e LDK-se dhe VV-se, qe vetem me kete parti nuk pranohet koalicioni, nuk me duket se jane parimore!

E para, i bjen qe edhe me serbet pranojne koalicion, por jo me nje parti shqiptare!

E dyta, duke qene se bastioni i PDK-se eshte (te pakten deri tani), Drenica, e duke e ditur qe shumica e shqiptareve nuk kane luftuar, ata duan qe ne kete menyre, te perfutojne sa me shume qe te jete e mundur, nga paragjykimet perqarese, te krijuara prej propagandes serbe, ne keto 100 vjetet e fundit, kunder Drenices.

Perndryshe, nese rreziku i Kosoves qenka thjeshte tek nje parti, nuk qenka edhe aq problem. E heqim dhe e leme Kosoven te lulezoj si ne gjenet.

Dua te them, qe njerezit te mos shikojne deklaratat e tipit te Vjosa Osmanit, “se edhe baba po te jete per koalicion me PDK-ne, nuk e votoj” Jane thjeshte deklarata per te perfituar sa me shume vota, per te marr postin e kryetares se LDK-se, e jo pse ja don te miren Kosoves!