MPJ e Serbisë reagon për sulmin ndaj Ambasadës së Malit të Zi në Beograd

0
230

Ministria e Punëve të Jashtme serbe ka dënuar fuqishëm djegjen e flamurit malazez .

MPJ e Serbisë në një deklaratë thekson se kjo iu shkon për shtati atyre që përpiqen të transferojnë përgjegjësinë për krizën në Mal të Zi në Serbi.

“Duke mos hyrë në komentet e deklaratave të ndryshme nga Mali i Zi duke u përpjekur të zhvendosim gabimisht përgjegjësinë për krizën në Mal të Zi në Serbi, dhe jo për miratimin e Ligjit për Lirinë e Fesë, i cili është i drejtuar kundër popullit serb dhe Kisha Ortodokse Serbe, Ministria e Punëve të Jashtme dënon fuqishëm djegjen e flamurit të Malit të Zi” thuhet në deklaratën e kësaj ministrie për Tanjugun, transmeton Klan Kosova.

Nga ana tjetër, ambasadori serb në Podgoricë Vladimir Bozhoviq u thirr në një intervistë me Ministrinë e Jashtme malazeze lidhur me rastin e djegjes së flamurit malazez në ambadadën e këtij vendi në Beograd, transmeton Klan Kosova.